Бившият футболист на Левски Станислав Ангелов говори пред колегите от Мач

...
Бившият футболист на Левски Станислав Ангелов говори пред колегите от Мач
Коментари Харесай

Пелето: Защо да се връща Мъри? Иди ми, дойди ми, всеки ден

Бившият футболист на Левски Станислав Ангелов говори пред сътрудниците от " Мач Телеграф " по редица тематики, свързани с клуба. Той коменитра ситуацията към треньорския пост в клуба, назначението на Николай Костов, както и вероятно завръщане на Станимир Стоилов.

- Преди 2 седмици започнаха фотосите на един филм, който чакаме от дълги години - за Гунди. Ти си футболен съветник. Каква тъкмо е твоята роля?

- Аз съветвам футболните подиуми, с цел да е допустимо най-автентично. Това вкарва спомагателна отговорност и съществено напрежение.Продуцентите Иван и Андрей сортират добре екипа си. Искаме да се създадем нещо историческо и красиво.
 Пелето: Левски не е основан, с цел да се интересува къде се намира ЦСКА, а да носи името на Апостола
Пелето: Левски не е основан, с цел да се интересува къде се намира ЦСКА, а да носи името на Апостола

" Беше ми извънредно неприятно да виждам това, което видях "

- Какво би споделил за основния артист Павел Иванов, който има сериозна аналогия с Георги Аспарухов?

- Павел Иванов е доста стимулиран. Сериозно и отговорно момче е. Визуално си подхожда. Много е грижлив. Давам го за образец за футболистите (смее се). Него госпожа Лита Маркова го е избрала. Върши доста физическа работа от няколко месеца. Мислех, че го има единствено в Холивуд това, само че го има и тук. Дали е почитател на Левски? Не съм го питал, само че несъмнено е. Той е прочувствено обвързван и влиза надълбоко в облика.

-Правиш още една хубава самодейност - в четвъртък от 11 часа на стадион " Раковски " се открива монумент на Георги Сава Раковски. Ще разкажеш ли детайлности?

- Вътре на самия стадион направихме монумент. Това беше извънредно належащо за този обект. От дълги години в моята глава, още от дете, до момента в който тичах по пистата, смятах че монумент на Георги Сава Раковски би трябвало да има. Сега ще има монумент, който ще носи съществено обръщение. Той ще стои величествено и ще ни демонстрира, че най-важното нешо е любовта към народа.

- Да поговорим и за футбол. Какво би споделил за новия треньор на Левски Николай Костов?

- Има ли сме откъсъчни диалози с него. Винаги е имало почитание сред нас. Имам положителни усещания от него като треньор и човек. Нямам обаче детайлни наблюдения. След като е определен, би трябвало да надгради, с цел да се продължи това, което се прави в последните 2 години.
 Левски ще извърши главно предпочитание на Николай Костов
Левски ще извърши главно предпочитание на Николай Костов

Специалистът е поискал отборът да изиграе 3 контроли

- С неговото предопределение като че ли се затръшна вратата за скорошно завръщане на Станимир Стоилов?

- Защо да се връща Мъри, нали си отиде. Иди ми, дойди ми, всеки ден. След като се затвори една страница, се отварят други. Няма какво да разясняваме и обсъждаме. Безкрайно доста почитам Станимир Стоилов. Имали сме хубави моменти и страсти. Разбирахме се отлично. Има своя визия, само че е решил - не му харесва и си потегля.

Бил съм в сходна позиция - да виждаш, че някои работи са неправилни. Левски е публичен клуб с огромно въздействие. Ако знаеш, че нещо не е редно, хвърляш себе си в кофата. Ако ме взимате мен на работа, би трябвало да сте наясно, че имам свои способи. Стоилов е праволинеен. Ако знае, че този метод на работа няма да стане, за какво би трябвало да се мъчи. Все едно да копаем на бетон и да садим. Има си притежатели, те имат друга визия, само че отговорността е тяхна.

- Как би коментирал работата на Елин Топузаков?

- Доста нещо промени Елин Топзуаков. Пускаше едни, вадеше други от състава. Но да се върнем още веднъж на Стоилов. Той сподели, че тръгне ли Иво Ивков, ще го последва. Шефовете си вземат решение, в последна сметка. Но Мъри няма по какъв начин да си престъпва думата. Аз в този момент ръководя клуб и виждам какво е - 20-30 ориси се вземат решение при мен. А с Левски са хиляди хора, които страдат ежеминутно.
 От Левски не споделят по какъв начин е минал вторият стадий за акциите на клуба
От Левски не споделят по какъв начин е минал вторият стадий за акциите на клуба

Със сигурност на " Герена " са се надявали да е бил много по-успешен

- Може ли Левски да се бори за купата с тези Лудогорец и ЦСКА?.

- Абе какъв Лудогорец, какъв ЦСКА? Лудогорец щяхме да ги бием с децата... Левски постоянно се бори за титлта. Случилото се в последните години остава в предишното. Не можем да върнем времето. Ето, да вземем за пример със Станимир Стоилов направихме 11 мача без победа. Ако бяхме спечелили 5-6, щяхме да се борим за купата. След напускането на Мъри смятах, че футболистите са демотивирани. Но не бяха! Явно той им е споделил хубави думи, да не се отчайват. Добри футболисти са и бъдещето е пред тях.

- Да чакаме ли разпордажба на главните играчи сцел да се погаси дългът към Национална агенция за приходите?

- Стоилов рядко бърка за играчите. Той знае кой футболист може да развие. Колкото до разпродажбата, за мен би трябвало да има такава. Дори още, откакто отпаднахме от Хамрун, 3-4 трябваше да се изпратят, и 3-4 да се вземат. Да се изплати тогава част от дълга и да развиваме. Трябва да позачистим финансовото положение на Левски. Отбор, който се бори за купа и огромен дълг няма по какъв начин да вървят дружно. Нека всичко е ясно в клуба и да е по-лесно на новите треньори.

- Каква оценка поставяш на Левски за сезон 2022/23?

- 6 за ПАОК и 2 за Хамрун, Математически - четворка. Разърдих се, че скапаха нещо готово. Това са персонални драми - кой крив, кой прав. Мъри си е Мъри, хората си го обичат. Защото виждат неговата отдаденост. Оценката 4 е естествена, тъй като ние сме четвърти в класирането.
 Топузаков заема значим пост в Левски
Топузаков заема значим пост в Левски

Ще бъде шеф на детско-юношеската школа

- Ти си някогашен национал. Защо " А " тимът няма никакви резултати към този момент толкоз години?

- Като изключим гимнстиката, съвсем всички други федерации нямат резултати. Те резервираха темп и метода на работа от това време. Имат яростен шеф в лицето на госпожа Раева, която се бори със зъби и нокти. Тук малко, там малко, на добо равнище е всичко. Аз постоянно приканвам нея, да каже какво прави, да събере 5-6 малоумунка като мен, да се хванем и да почнем да тормозим някого, с цел да се развиваме. Но то и ние не знаем кого да тормозим. Аз желая ръководители като госпожа Раева.

- Как би коментирал работата на националния селекционер Младен Кръстаич?

- Неговите способи са сръбски, хърватски - да взима футболсти, израсли в чужестранни школи. Какво да го разясня? Може ли Чочев да е голмайстор на шампионата и да не го вика....

- За край нещо по-весело. От къде идва прякорът " Пелето "?

- От квартала, когато бях дребен. Все с по-големите играех. Все гледаха да ме ударят, да ме набият. След мачовете ме водят на кафе и ме черпят. Викат ми: " Всичко свършва на терена ". А в този момент не виждаме такива неща във футбола...

- Кой е най-хубавият ти миг в кариерата?

- Най-готиното е когато си зарадвал различен човек, който няма нищо общо с теб. Титли, купи, евроуспехи. Всичко е преходно. Не желая постоянно хората да ме свързват с това. Искам да приказват за това, което върша в този момент. Нека не живеем на остарели лаври.

- Играл си против страхотни футболисти. Кой е най-трудният противник в твоята кариера?

- Срещу доста съществени футболисти съм се изправял - Робен, Рибери, Швайнщайгер... Най-трудният ми обаче е Малин Орачев. Не можех да го схвана какво ще прави този човек. С един взор в нищото... Още с влизането на терена желаех да го изритам. Колкото и мача да играх против него, постоянно бяха тежки. Имах възприятието, че не мога да му упорствувам.

- Кой е най-впечатляващият стадион, на който си играл?

- Играл съм на " Анфийлд ", " Алианц Арена ", " Камп Ноу "... Аз като изляза на терена и пущам пердета. Все едно няма никой. Това ми е от дете. Като минах от ЦСКА в Левски, цесекарите ми викаха: " Предател, гад! ". А левскарите: " Мани го тоя чорбар ". Всички ме псуваха. Сам се настроих по този начин. И татко ми също ми викаше негодник....

- Какво си си взел от Гунди, за чийто филм помагаш?

-Той непрекъснато е повтарял, че като свърши с футбола ще се занимава с деца. Много е обичал децата. Винаги е желал да оказва помощ. Това е моята идея.в живота.
 Съпругата на Гунди за кино лентата за него: Ужасно съм разчувствана, даже уплашена
Съпругата на Гунди за кино лентата за него: Ужасно съм разчувствана, даже уплашена

Ето какво сподели
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР